Бисквитки с два вида шоколад
Двойно шоколадови домашни бисквити.
Необходими продукти:
- 125 г масло
- 3/4 ч. ч. кафява захар
- 1 ч.л. ванилия
- 1 яйце
- 1 ч. ч. обикновено брашно
- 1/2 ч. ч. царевично брашно
- 1/4 ч. ч. сушен кокосов орех
- 2 с. л. какао на прах
- 1 ч. л. бакпулвер
- 500 г тъмен шоколадов чипс
- 250 г млечен шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
1. Разбийте на кремообразна и пухкава смес маслото и кафявата захар.
2. Прибавете ванилията и яйцето и разбъркайте хубаво.
3. Пресейте вътре брашното, царевичното брашно, бакпулвера, какаото и сушения кокосов орех. Разбъркайте хубаво.
4. Прибавете шоколадовия чипс и разбъркайте хубаво.
5. Сложете върху тавичка пергаментова хартия. Подредете малки топки (по 1 ч.л.) от тестото за бисквитки, като оставите по 1 см място между всяка топка.
6. Сложете в предварително загрята на 180ºС фурна и печете 10 - 12 мин.
7. Когато се изпекат, извадете от фурната и оставете да изстинат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ