Регистрация

Бисквити с разтопен шоколад

Бисквити с разтопен шоколад
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4147

Хрупкави бисквити с разтопен шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 360 г полусладки шоколадови парченца
  • 3 с.л. масло
  • 2 големи яйца
  • ½ ч.ч. захар
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 1 ч.ч. брашно
  • ½ ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколадовите парченца и маслото на слаб огън, като разбърквате, докато получите гладка и гъста течност. Отстранете ги от огъня и ги оставете да се охладят. Можете да ги сложите във фризера, за да изстинат по-бързо.

2. В голяма купа разбийте яйцата, захарта и ванилията с миксер на бързи обороти, докато получите бледожълта леко сгъстена смес. Можете да разбиете и на ръка.

3. Излейте към сместа разтопения шоколад, като разбивате на бавни обороти. Спрете миксера и остържете страните на купата.

4. Изсипете в купата брашното и бакпулвера и разбивайте на бавни обороти, докато съставките се смесят, като от време на време спирате, за да остържете страните на купата.

5. Покрийте купата със стреч фолио и оставете в хладилника за 15-30 мин, за да се затегне тестото.

6. Предварително загрейте фурната до 190°C.

7. Загребете с черпак от тестото 8 кръгчета с диаметър около 4-5 см. и ги наредете върху покрита с хартия за печене тава, като оставяте по около 4-5 см. между бисквитите.

8. Печете 12 мин., докато започнат да изглеждат твърди отвън, но отвътре трябва да останат меки.

9. Оставете бисквитите да изстинат за 3-5 мин. Най-добре е да ги сервирате топли с чаша прясно мляко.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта