Регистрация

Безглутенов салатен сос с горчица и мармалад

Безглутенов салатен сос с горчица и мармалад
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2714

Сладко-кисел сос за вашата салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ ч. ч. ябълков оцет
  • 2 с. л. мармалад от органични портокали
  • 1 с. л. дижонска горчица
  • 1 с. л. сироп от агаве
  • ½ ч. ч. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Смесете оцета, портокаловото сладко, горчицата и сиропа от агаве в блендер-купа и пасирайте на висока скорост за 20 секунди.

2. Пуснете на ниска степен и добавете на капки зехтина.

3. Така ще получите емулсия (на снимката можете да видите, че сосът е гъст).

4. Наръсете соса върху зелена салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта