Регистрация

Безглутенови кето палачинки с яйца и месо

Безглутенови кето палачинки с яйца и месо
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1169

Яйчени рулца с плънка от кайма под коричка от сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 400 г мляно месо - пилешко, телешко, пуешко или свинско
  • сол и пипер
  • 7 яйца
  • 1 малка кофичка заквасена сметана - около 125-200 мл
  • 1 твърд домат
  • 100 г кашкавал
  • 1 скилидка чесън по желание

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете и изсипете в купа. Добавете избраното от вас мляно месо и овкусете със сол и пипер. Добавете 3-4 с.л. вода и замесете.

2. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер. Добавете 1/3 от сметаната и разбийте отново.

3. В тиган с диаметър 20-24 см. сложете малко парченце масло и размажете с четка. Сгорещете на умерен огън и изсипете част от плънката. Получава се тънка кето палачинка без брашно. Количеството яйца със сметана трябва да ви стигнат за 6-7 палачинки. Печете двустранно за по около 1:30 минути от страна. Намаслявайте преди всяка нова палачинка.

5. Рендосайте кашкавала, обелете домата, махнете меката среда, а твърдата част нарежете на малки кубчета.

6. Взимайте палачинка, слагайте в средата ѝ по 1-2 с.л. от каймяната смес и размазвайте настрани. Отгоре поръсвайте кубчета домати и рендосан кашкавал. Завивайте като прещипвате краищата и редете плътно в малка тавичка.

7. Останалата сметана разбъркайте с малко вода, сол, пипер и намачкан чесън по желание. Намажете с нея палачинките хубаво отгоре.

8. Пъхнете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта