Регистрация

Барбекю свинско с катофи и чедър

Барбекю свинско с катофи и чедър
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1157

Печено свинско по американски - с чипс, барбекю сос и чедър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 картофа
  • 1 кг парче свинско месо (шол, врат, бонфиле, котлет)
  • 3 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • 2 ч.ч. барбекю сос (качествен; общо около 400 мл)
  • 1 глава червен лук
  • връзка магданоз или няколко стръка пресен лук
  • 150 г чедър или кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете (ако не са пресни) и нарежете на гредички за чипс (не прекалено тънки). Изсипете в тавичка, покапете със зехтин и овкусете със сол и пипер.

2. Оставете си място в тавата. Там сложете свинското месо, щедро обтрито със сол и пипер. След това го залейте с половината от барбекю соса. Пъхнете във фурната за 45 минути на 220 градуса.

3. Картофите от тавата извадете и заделете настрани, а мръвката върете да се доготви на 170 градуса за още 1:30-2 часа. Можете да покриете тавата с алуминиево фолио.

4. Готовото месо накъсайте на малки хапчици в купа и залейте с останалия барбекю сос. Разбъркайте.

5. В малка тавичка редете - половината чипс, половината месо, нарязан зелен и червен лук, магданоз и отгоре рендосано сирене. После повторете още веднъж, като си запазите по-голямото количество чедър за поръска на финала. Върху него сложете само листенца магданоз и резени пресен лук.

6. Запечете за 15 минути на 175 градуса и след това сервирайте. Ето типично американско ястие със свинско.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта