Арабска пица с кайма и зеле
Домашно къри с люти чушки и арабски банички с месо.
Бон Апети
Излъчен на 14.11.2017
Мултинационална рецепта за пълнен хляб с месо и зеле, който е подходящ за закуска или основно показват Лора и Стоян. Тези питки представляват индийско тесто за плосък индийски хляб, в което се увива запръжка от кайма с подправки и зеле, овкусена с малайзииско къри и се запича на плоча или тиган, за да се получи подобие на турско гюзлеме.
Видеото започва с рубриката "А как се прави", където си правим домашно къри. За целта в тиган запичаме заедно зърна кориандър, цели сушени люти чушлета, резене, кимион и черен пипер на зърна, карамфил, семенца звездовиден насон и кардамон. Щом започнат да пукат, ги прехвърляме в хаванче, а в тигана самостоятелно запичаме малко зърна ориз. Изсипваме и тях в хаванчето, счукваме всичко на прах, добавяме куркума и кайенски пипер на прах и разбъркваме докато подправката се смеси добре. След това си прехвърляме в плик с цип или в стъклен съд за подправки и ползваме, когато си готвим азиатска кухня.
Запръжката правим като наситняваме лук и чесън, рендосваме джинджифил, готвим ги в сгорещено масло, след това добавяме кайма, пържим докато стане на трохи, овкусяваме с кърито, сол и пипер и добавяме наситнено зеле. Готвим още съвсем малко, след това охлаждаме и разбъркваме със сурови яйца.
Взимаме си тесто за индийски хляб без набухватели. Ето как се прави по рецепта за Роти Прата. След това го изтъняваме, пълним с каймяната смес и запечатваме. Как се завиват този тип банички - гледайте във видеото. Остава само да ги изпечем двустранно върху намазнена плоча. А след това поръсваме с пресен кориандър и хапваме.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ