Аламинут с печени яйца и домати
Яйца по великотърновски - запечени яйца върху кръгчета пържени домати.
Бон Апети
Излъчен на 04.08.2017
Лесен и бърз обяд или лека и вкусна вечеря, а защо не красиво българско предястие с витамини - това все са категории, които покрива хитрата и вкусна рецепта за безмесно основно с печени на фурна яйца върху зеленчуци. За направата му ви трябва съвсем малко време и само няколко продукта. Всичко се свежда до яйца, домати и подправки.
Първо доматите се нарязват на дебели шайби и се запържват в малко олио само от едната страна. Следва да ги прехвърлим в намазана с масло тава за печене като ги подредим и овкусим със сол и пипер. Върху тях се чукват и яйцата, като правилото е на 1 домат 2 яйца. Отново посоляваме и опипряме и бутаме във фурната за 20 минути. Ето как получаваме безмесно основно, сготвено по полезен и щадящ начин. И за да направим блюдото още по-красиво, на финала поръсваме с листенца пресен магданоз. Готово - можете да хапвате. Помнете само, че това ястие ще ви засити, но няма да усетите онази тежест от чиния мусака или пица, защото се връзва и с теорията за разделното хранене. То е леко и лесноразградимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ