Айс еспресо със захарен сироп
Лесно | Порции 1
| Видяна: 1459
Разхлаждащо лятно кафе еспресо.
Необходими продукти:
- 60 мл силно еспресо
- 8 кубчета лед
- 35 мл вода
- 10 мл захарен сироп
Начин на приготвяне:
1. В блендер изсипете готовото и охладено еспресо, 5 кубчета лед, водата и захарния сироп. Пюрирайте до получаването на кафе скрежина.
2. В коктейлна чаша сложете останалите три бучки лед и залейте с кафето от блендера.
3. Украсете с поръска от пудра захар или какао. Можете предварително да намокрите ринга на гърлото на чашата и да го натопите в кристална захар. Сламка и чадърче също създават приятно настроение.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ