Парти хапки с риба и маслини
Студен ордьовър с риба и зеленчуци върху канапе от хлебче.
Необходими продукти:
- 4-6 филийки черен хляб
- 1 авокадо
- 150 г филе от риба (пушено или веяно - сьомга, скумрия или друг вид по избор)
- 18 маслини без костилка
- 1/2 краставица
- сол
- 1 скилидка чесън по желание
- клечки за зъби
Начин на приготвяне:
1. Авокадото обелете, махнете костилката и намачкайте на паста с вилица в чиния.
2. Чесъна, ако ще слагате такъв, намачйакте със сол в хаванче или минете през преса и смесете с авокадото.
3. Намажете тънък пласт от авокадо пастата върху филийките. След това нарежете хляба на кубчета.
4. Нарежете на тънки хапки рибата. Краставицата обелете и нарежете на полумесеци. Можете да я оформите с белачка на тънки ленти по дължина. Става по-красиво, но е и по-трудно.
5. Набодете краставицата на клечка за зъби, след това боднете риба и после парче хлебче.
6. Разполовете маслините и поставете по една маслина върху клечката. Подредете хапките в поднос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ