Регистрация

Яхния с пуйка и сладки картофи

Яхния с пуйка и сладки картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 9993

Пуешко с картофи и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г сладки картофи, обелени, нарязани на хапки
  • 5 с.л. масло, плюс екстра за препечена филия
  • 1 ябълка обелена, с отстранени семки и нарязана на хапки
  • 1 средна глава лук, нарязана
  • 2 стръка целина, нарязани на хапки
  • ½ чаша сухо бяло вино
  • 250 г готови гърди от пуйка, нарязани на ленти (около 2 чаши)
  • ½ чаша пълномаслена сметана
  • ½ чаша пилешки бульон
  • 2 с.л. ситно нарязан градински чай
  • сол и пипер
  • 4-6 резена пълнзърнест хляб, препечен (или хляб по ваш избор) – със сос от боровинки по желание

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите в тенджера с дръжка среден размер, залейте със студена вода и оставете да заври. Намалете температурата до къкрене, докато омекнат, около 7 минути. Отцедете от водата и оставете настрани. Загрейте 3 с.л. масло в голям тиган с незалепващо покритие на средна температура. Сложете вътре ябълката и задушете, докато стане златиста, около 10-15 минути. Прехвърлете в чиния и оставете настрани.

2. Добавете останалите 2 с.л. масло, лука и целината в тигана; гответе, докато леко омекнат - около 10 минути. Добавете виното и оставете да къкри, докато течността се изпари почти напълно. Сложете пуйката, картофите, сметаната и бульона, оставете да къкри, докато соса стане кремообразен и зеленчуците омекнат, около 12 минути. Разбъркайте вътре градинския чай и ябълката; овкусете със сол и пипер. Сложете от микса върху препечена филия с масло и полейте със соса. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
6
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта