Яхния с боб и свинско в доматен сос
Свинско с боб в доматен сос с лук и моркови.
Необходими продукти:
- 450 г бял боб
- 2 л вода + 1 ч.л. сол
- 3 с.л. олио
- 500-600 г свински варт
- 200 г лук
- 200 г моркови
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с.л. горчица
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1 ч.л. сол
- лют пипер на вкус
- 3 с.л. доматен концентрат
- 400 мл консерва домати в доматен сос + 1 л вода
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Бобът измийте и изсипете в тенджера. Залейте с 2 л. вода, добавете 1 ч.л. сол и кипнете на умерен огън. Махнете от котлона и оставете да кисне 2 часа без да сваляте капака на тенджерата.
2. Лука и морковите нарежете на малки кубчета. Свинското месо нарежете на по-големи хапки и овкусете със сол и пипер.
3. Сгорещете олиото в тенджера и изсипете мръвките. Гответе на силен огън 5 минути. След това намалете котлона на умерен.
4. Добавете лука, гответе и бъркайте 5 минути, добавете морковите и гответе още 3-4 минути.
5. Прибавете намачкания чесън, 1 ч.л. сол, сладкия и черния пипер, лют пипер по желание, горчицата и доматения концентрат. Мешайте няколко минути.
6. Залейте с консервата домати и оставете да кипне.
7. Отцедете боба от водата, измийте и прибавете в ястието. Щом всичко заври, залейте с 1 литър вряла вода.
8. Сложете капак и оставете на умерен огън да къкри 1 час.
9. Сервирайте с поръска от пресни листа наситнен магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ