Регистрация

Яхния от тиква и стафиди

Яхния от тиква и стафиди
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2370

Странно подобие на ошав с тиква, стафиди, индийски подправки и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 глави лук
  • 750 грама тиква (обелена и почистена)
  • 400 мл вода
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. захар
  • рендосан пресен корен от джинджифил на вкус
  • 100 грама стафиди
  • 50-100 грама орехи
  • 1 ч.л. канела
  • няколко лъжици растителна мазнина
  • сока от половин лимон
  • ким за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука.

2. На дъното на тенджера сгорещете няколко лъжици мазнина и запържете в него лука до покафеняване.

3. След това добавете тиквата, нарязана на ситно и залейте с водата. Оставете да къкри на умерен котлон до омекването на плода.

4. Добавете меда, захарта, джинджифила, стафидите и канелата и намачкайте леко до редуцирането на течността, ако е останала такава.

5. Сипете лимоновия сок, разбъркайте и спрете котлона. Оставете още няколко минути под капак.

6. Разпределете в порции и поръсете с орехи и ким по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта