Яхния от кисело зеле
Вкусно кисело зеле с пушен бекон.
Необходими продукти:
- 1 буркан или консерва ферментирало кисело зеле
- 1 средна глава лук
- 2 ленти пушен бекон (ако предпочитате вегетариански ястия, не слагайте)
- 1 кубче зеленчуков бульон
- зеленчуково олио (например зехтин)
- ким
- настъргано индийско орехче
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете бекона на малки парчета.
2. Нарежете лука на малки парчета.
3. Сгорещете малко зеленчуково олио в тенджерка на силен огън.
4. Запържете бекона и лука.
5. Сега добавете съдържанието на буркана зеле с цялата течност в тенджерката.
6. Добавете кубчето зеленчуков бульон, половин ч.л. ким и щипка индийско орехче.
7. Запържете всичко, докато започне да залепва за дъното, но внимавайте да не изгори.
8. Добавете малко вода и продължете да готвите, като добавяте вода от време на време, за да не залепне за тенджерата. Гответе по този начин поне 15 мин.
9. Поръсете с магданоз.
10. Поднесете с хубави наденички и варени картофи или картофено пюре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ