Ясай Кацу Къри - къри с патладжан и кускус
Вегетарианско къри с картоф и патладжан.
Необходими продукти:
- сладък картоф
- патладжан
- брашно
- 2 яйца
- трохи от хляб или галета
- кускус
- масло и брашно за запръжката
- 1 супена лъжица къри
Начин на приготвяне:
За кускуса:
1. Отмерете една чаша кускус и сложете в тенджера с вода. Когато водата заври, спрете котлона и оставете кускуса да поеме водата.
Пърженето:
1. Нарежете патладжана – не прекалено дебело
2. Обелете и нарежете сладкия картоф
3. В купа смесете малко брашно с яйца
4. Сложете галета или хлебни трохи в чиния
5. Загрейте дълбок тиган и след това излейте в него достатъчно олио за пържене.
6. Докато чакате олиото да заври, пригответе си място за готовите изпържени храни – например голяма чиния и хартиени салфетки да я покриете.
7. Когато олиото е готово и врящо, вземете парче зеленчук, потопете при яйцата, а после оваляйте в трохите и пуснете в тигана.
8. Когато изплува на повърхността, значи е готово!
Цветът винаги ви изглежда по-светъл докато се пържат, отколкото всъщност е щом ги извадите
За кърито:
1. Пригответе запръжка с масло, брашно и къри и я излейте върху кускуса и пържените зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ