Японска салата от краставици с джинджифил
Салата от корнишони със соев сос, джинджифил и оцет по японски.
Необходими продукти:
- 800 г краставици или корнишони
- 1/2 с.л. сол
- 3 с.л. захар
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. оцет (най-добре оризов, но може балсамов или ябълков)
- 1 с.л. сусамово олио или зехтин
- 5-6 г корен пресен джинджифил
- бял сусам за украса
Начин на приготвяне:
1. Краставиците измийте много добре, защото ще се хапват с все обелката за допълнителна хрупкавост.
2. Нарежете на много тънки кръгчета или минете през ренде за кръгъл картофен чипс. Прехвърлете в купа, поръсете солта, разбъркайте и оставете настрана за 10 минути.
3. През това време пригответе дресинга като обелите и настържете на ситно джинджифила и залеете със захарта, соевия сос, оцета. Разбъркайте много добре, за да се разтоври захарта, след това добавете мазнината.
4. Краставицата отцедете през гевгир от отделилата се вода, измийте нежно под течаща студена вода, отцедете и върнете обратно в купата, като изхвърлите течността от нея.
5. Залейте с дресинга и размешайте нежно. Приберете в хладилник за 30 минути.
6. Поднесете с поръска от семена бял сусам.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ