Регистрация

Японска салата от краставици с джинджифил

Японска салата от краставици с джинджифил
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1290

Салата от корнишони със соев сос, джинджифил и оцет по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г краставици или корнишони
  • 1/2 с.л. сол
  • 3 с.л. захар
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. оцет (най-добре оризов, но може балсамов или ябълков)
  • 1 с.л. сусамово олио или зехтин
  • 5-6 г корен пресен джинджифил
  • бял сусам за украса

Начин на приготвяне:

1. Краставиците измийте много добре, защото ще се хапват с все обелката за допълнителна хрупкавост.

2. Нарежете на много тънки кръгчета или минете през ренде за кръгъл картофен чипс. Прехвърлете в купа, поръсете солта, разбъркайте и оставете настрана за 10 минути.

3. През това време пригответе дресинга като обелите и настържете на ситно джинджифила и залеете със захарта, соевия сос, оцета. Разбъркайте много добре, за да се разтоври захарта, след това добавете мазнината.

4. Краставицата отцедете през гевгир от отделилата се вода, измийте нежно под течаща студена вода, отцедете и върнете обратно в купата, като изхвърлите течността от нея.

5. Залейте с дресинга и размешайте нежно. Приберете в хладилник за 30 минути.

6. Поднесете с поръска от семена бял сусам.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 808
  2. кожа
  3. Украса
  4. %D0%BE
  5. 38
  6. доматен
  7. 50
  8. 538
  9. 214
  10. 18

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта