Яйчен Фу Ян с месо
Средно | Порции 2
| Видяна: 2929
Китайски наденички в основата на екзотичен омлет.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- ½ глава лук, ситно нарязан
- ½ ч. ч. замразен грах и моркови
- 1 китайска наденичка, на резени (можете да ги замените с друг вид наденица по избор)
- 2 стръка зелен лук, ситно нарязан
- черен пипер
- сол
- олио
- по желание можете да добавите т.нар Унаги сос, познат още като сос от змиорки, но тъй като се намира изключително трудно, отсъства от рецептата по европейски
Начин на приготвяне:
1. Загрейте в тиган малко олио и запържете лука докато омекне.
2. Прибавете китайската наденица и запържете до готовност.
3. Добавете граха и морковите ,сол, пипер и зеления лук.
4. Когато всички съставки са добре изпържени, добавете разбитите яйца, така че да ги покрият.
5. Обърнете да се изпържи и от другата страна.
6. Овкусете със сос от змиорки (Унаги сос)
7. Сервирайте ястието горещо с купичка варен ориз за гарнитура.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ