Регистрация

Яйчена салата с месо и чесън

Яйчена салата с месо и чесън
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3960

Салата с яйца, майонеза и шунка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи яйца
  • 2-3 с.л. майонеза
  • 3 тънки филии шунка
  • 2 малки стръка зелен лук
  • ½ ч.л. чеснова паста
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Изсипете майонезата в голяма купа и я смесете с обилно количество зехтин. Поръсете с малко сол, току-що смлян черен пипер и чесната паста. Разбъркайте внимателно, докато получите гладка смес.

2. Нарежете шунката на дребни парчета, а зеления лук нарежете на тънки кръгчета. Добавете ги към купата с майонезата и разбъркайте.

3. Сложете яйцата в малък тиган, пълен със студена вода, която почти напълно да ги покрива. Изчакайте водата да заври и варете яйцата 6-7 мин.

4. Извадете едно яйце, преди да е готово, т. е. след около 5 мин., така че жълтъкът все още да е мек и леко лепкав. Обелете яйцето на течаща вода. Нарежете го на дребно и го добавете към сместа с майонезата. Внимателно разбъркайте, така че жълтъкът да се смеси с дресинга, но белтъкът да остане цял.

5. Отстранете останалите яйца, обелете ги под течаща вода и ги нарежете на едри парчета. Сложете и тях в купата.

6. Ако салатата изглежда суха, добавете още малко майонеза и зехтин. Опитайте и сложете още сол или черен пипер, ако е необходимо.

7. Можете да сервирате с препечена филийка и краставица. Можете да я използвате като гарнитура към сандвич или с печени картофи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта