Яйчена салата с майонеза, горчица и чесън
Майонезена салата с варени яйца и подправки.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1 малка опаковка майонеза (125 мл)
- 1/2 ч.л. горчица или 1 ч.л. мека горчица
- 2 скилидки чесън
- сол и черен пипер
- 1/2 ч.л. лют сос по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата до голяма твърдост - 8-10 минути след кипване на водата. Охладете и обелете.
2. Майонезата изсипете в купичка, добавете сол и черен пипер, горчица, лют сос.
3. Намачкайте чесъна на паста и добавете в майонезата. Разбъркайте хубаво.
4. Разполовете яйцата и всяка половина намачкайте с вилица. Твърдо сварените яйца, намачкани по този начин, придобиват ефирна пръхкава текстура. Разбъркайте след това, за да са разлепени частичките им.
5. Залейте с майонезената смес и разбъркайте хубаво. Опитайте и при нужда добавете още сол и пипер, лют сос или горчица. Дръжте в хладилник до момента на сервирането.
Снимка: YouTube/Foods101withDeronda
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ