Регистрация

Яйчена салата с гъби, грах и кашкавал

Яйчена салата с гъби, грах и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1341

Салата с варени яйца, консерва гъби и грах, пресен лук, кашкавал и заливка от заквасена сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г гъби печурки (или други по желание) от буркан или консерва - отцедено количество
  • 3 яйца
  • 100 г кашкавал
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 1 консерва грах
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • сол и пипер на вкус
  • магданоз или босилек за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Гъбите изсипете в гевгир и измийте под течаща вода, за да се премахне излишният дъх на специфичната им марината. След това нарежете на четвъртини или шестини, ако са от много големите. Изсипете в купа.

2. Кашкавала нарежете на малки кубчета и добавете.

3. Сварете яйцата, обелете и наситнете в купата.

4. Наситнете зеления лук и изсипете при останалите продукти.

5. Грахта отцедете от сока на консервата и прибавете в купата. Няма смисъл да миете - за разлика от гъбите неговите сокове не се натрапват на общия вкус.

6. Ръснете малко сол, черен пипер на вкус и сипете сметаната. Същата салата можете да подправите с майонеза, но е по-калорично. Ако желаете, добавете и малко горчица.

7. Разбъркайте, опитайте на подправки и поднесте, като можете да украсите с пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Ето Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта