Яйчена салата с бекон и майонеза
Пролетна салата от варени яйца с пресен лук, бекон и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 3 с.л. майонеза
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- щипка сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 150 г бекон на ленти
- 8 варени яйца
- листата на няколко стръка магданоз
- 2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Пуснете яйцата да се сварят, ако нямате готови сварени. Поставете ги в съд, залейте с хладка вода, капнете няколко капки оцет и сложете на котлона. Включете огъня на умерен и дръжте 8 минути след като кипне водата.
2. През това време в купа смесете майонезата с чесъна, солта и пипера и разбъркайте.
3. Наситнете листата на магданоза и пресния лук и изсипете при майонезата.
4. Бекона нарежете на лентички и прехвърлете в тиган. Сложете на котлона и гответе 4 мнути след като зацвърчи. Разбърквайте често. Готовия бекон дръпете от огъня.
5. Яйцата обелете и нарежете на ситно. Прехвърлете в купата, добавете бекона и разбъркайте добре.
6. Дръже в хладилник до моемнта на поднасянето. Можете да сервирате и като сос за мазане на хляб, както и за мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ