Регистрация

Яйца по фермерски

Яйца по фермерски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3454

Нещо като дюнер с яйце и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • зехтин
  • половин средна глава лук, нарязана
  • 425 г цели домати
  • половин консерва от 170 г зелени чили чушки
  • мексикански люти чушки на прах или смлян кимион на вкус
  • 4 тортили
  • масло
  • 4 яйца
  • 2 с.л. пресен кориандър (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Направете соса, като задушите лука в малко зехтин в широк тиган на средна температура. След лукът стане прозрачен, добавете доматите и сока. Намачкайте доматите с ръце, докато ги добавяте. Добавете нарязаните чили чушлета. Добавете или мексикански чушки на прах или кимион на вкус. Намалете температурата на ниска и оставете да къкри, докато приготвяте останалата част от ястието. Разбърквайте от време на време.

2. Загрейте фурната на 150 градуса, сложете във фурната чинии да се затоплят.

3. Загрейте една чаена лъжичка зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на средна към висока температура, като се погрижите да отиде навсякъде по тигана. Една по една, запържете тортилите в тигана, по минута-две на всяка страна, докато са готови, омекнали и с оформени мехурчета. Извадете от тигана и ги сложете във фурната една върху друга на купчина.

4. Изпържете яйцата в същия тиган, в който сте изпържил тортилите, като добавеите малко масло. Чукнете яйцата едно по едно в тигана и пържете по 3-4 минути, ако искате рохки яйца, повече ако ги искате твърди.

5. При сервирането, сипете малко от соса в затоплена чиния. Отгоре сложете тортиля, а после изпържено яйце. Завършете с още сос и поръсете с кориандър по желание.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта