Ягодово сладко с ананас
Домашен конфитюр от ягоди с парченца ананас, ванилия и кокос.
Бон Апети
Излъчен на 14.06.2017
Изкусителни ягоди, нарязани на късчета и смесени с парченца ананас в състава на един зашеметяващ плодов конфитюр с аромати на кокос и ванилия готвят Лора и Стоян. Еднакви количества от двата плода се кипват в 1/2 кг захар и се подслаждат с бурбонска ванилова захар и ром с аромат на кокос. Оставят се на котлона да къкрят до сгъстяване, като им се добавя лимонена киселина и добавка за консервиране. По ваш вкус можете да добавите още лимонова кора, портокалови корички или листенца мента, които да ароматизират сладкото.
След като поврят качествено, подсладените плодове се пресипват в буркани и се затварят. Ако сте нетърпеливи, можете да си ги хапнете още щом се охладят, но ви съветваме да си отсипете от буркана преди да сте го затворили. Така хем бурканчето с домашно сладко ще остане цяло, хем ще успеете да си хапнете от конфитюра.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ