Регистрация

Ягодово сладко с ананас



Ягодово сладко с ананас
Лесно   |   Порции 2 буркана   |   Видяна: 2164

Домашен конфитюр от ягоди с парченца ананас, ванилия и кокос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.06.2017

Изкусителни ягоди, нарязани на късчета и смесени с парченца ананас в състава на един зашеметяващ плодов конфитюр с аромати на кокос и ванилия готвят Лора и Стоян. Еднакви количества от двата плода се кипват в 1/2 кг захар и се подслаждат с бурбонска ванилова захар и ром с аромат на кокос. Оставят се на котлона да къкрят до сгъстяване, като им се добавя лимонена киселина и добавка за консервиране. По ваш вкус можете да добавите още лимонова кора, портокалови корички или листенца мента, които да ароматизират сладкото.

След като поврят качествено, подсладените плодове се пресипват в буркани и се затварят. Ако сте нетърпеливи, можете да си ги хапнете още щом се охладят, но ви съветваме да си отсипете от буркана преди да сте го затворили. Така хем бурканчето с домашно сладко ще остане цяло, хем ще успеете да си хапнете от конфитюра.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта