Ябълкови мъфини с маслена глазура
Къпкейкове с ябълки и глазура от масло и пудра захар.
Апетитни кексчета с ябълкови късчета и дъх на канела се готвят в кухнята на Dazzle Spoon. Това са мъфини от традиционна смес за ябълков кекс, ала изпечени с любов и украсени с маслен крем. Така уж простичката рецепта за плодов сладкиш се превръща в идилия, която можете да схрускате с удоволствие за сутрешна или следобедна закуска.
В купа се смесват сухите съставки - брашно, бакпулвер, сол и канела. Разбъркват се и се оставят настрана. В друг съд с миксер се разбива масло на стайна температура със захар. След образуването на маслени трохи се добавя яйце и мляко. Следва постепенно да се вкарат сухите съставки в сместа и да се добави рендосана ябълка. Полученото тесто се разпределя във формички за мъфини и се пече в предварително загрята на 175 градуса фурна за 20-25 минути.
А докато кексчетата се охлаждат, се прави крем от размекнато на стайна температура масло с пудра захар. Остава само да украсите кокетните десертчета и можете да им се насладите или да споделите с любимите хора.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ