Регистрация

Ябълкови мъфини с маслена глазура



Ябълкови мъфини с маслена глазура
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1411

Къпкейкове с ябълки и глазура от масло и пудра захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни кексчета с ябълкови късчета и дъх на канела се готвят в кухнята на Dazzle Spoon. Това са мъфини от традиционна смес за ябълков кекс, ала изпечени с любов и украсени с маслен крем. Така уж простичката рецепта за плодов сладкиш се превръща в идилия, която можете да схрускате с удоволствие за сутрешна или следобедна закуска.

В купа се смесват сухите съставки - брашно, бакпулвер, сол и канела. Разбъркват се и се оставят настрана. В друг съд с миксер се разбива масло на стайна температура със захар. След образуването на маслени трохи се добавя яйце и мляко. Следва постепенно да се вкарат сухите съставки в сместа и да се добави рендосана ябълка. Полученото тесто се разпределя във формички за мъфини и се пече в предварително загрята на 175 градуса фурна за 20-25 минути.

А докато кексчетата се охлаждат, се прави крем от размекнато на стайна температура масло с пудра захар. Остава само да украсите кокетните десертчета и можете да им се насладите или да споделите с любимите хора.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта