Шунка с аспержи и сос
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4091
Бързо и вкусно хапване с апетитен вид.
Необходими продукти:
За соса:
- 6 яйца
- див лук
- 1 ч.л. горчица
- 1 голяма с.л. майонеза
- 1 с.л. бял оцет
- 3 с.л. зехтин Еxtra virgin
- сол
За ястието:
- 1 кг почистени аспержи (зелени или бели), сварени във вода
- 400 г пушена шунка
Начин на приготвяне:
1. Сварете твърдо яйцата, охладете ги и ги обелете.
2. Нарежете фино дивия лук.
3. В купа намачкайте яйцата с вилица. Не прекалявайте - оставете и по-едри парчета белтък. Добавете зехтина, майонезата, горчицата, дивия лук и оцета. Овкусете със сол и разбъркайте с вилицата.
4. Поднесете аспержите в чиния с шунка и соса.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ