Регистрация

Шоколадов сладкиш с ядки

Шоколадов сладкиш с ядки
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 5636

Кейк с млечен шоколад, лешници и какао.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г масло
  • 400 г черен шоколад
  • 200 г лешници
  • 6 яйца
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 500 г фина захар
  • 175 г обикновено брашно
  • 50 г какао
  • щипка сол
  • 100 г млечен шоколад, нарязан (или бял шоколад)
  • пудра захар (за поръсване)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 180ºС (с включен вентилатор).

2. Намаслете тавичка за печене с размери 30 х 45 см.

3. Разтопете черния шоколад и маслото на водна баня.

4. Сложете всички останали необходими продукти без млечния шоколад и лешниците в купата на електрически миксер. След това добавете шоколадово-масления крем и смесете до гладкост.

5. Изсипете в тавичката за печене и поръсете с натрошения млечен шоколад и лешниците.

6. Печете в средата на фурната за 22 мин. Трябва да се получи хрупкава корична отгоре, а отвътре да остане кремообразно.

7. Оставете да се охлади напълно в тавичката.

8. Нарежете на квадрати и поднесете поръсени с пудра захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
6
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта