Шоколадов сладкиш с ядки
Кейк с млечен шоколад, лешници и какао.
Необходими продукти:
- 400 г масло
- 400 г черен шоколад
- 200 г лешници
- 6 яйца
- 1 пакетче ванилова захар
- 500 г фина захар
- 175 г обикновено брашно
- 50 г какао
- щипка сол
- 100 г млечен шоколад, нарязан (или бял шоколад)
- пудра захар (за поръсване)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 180ºС (с включен вентилатор).
2. Намаслете тавичка за печене с размери 30 х 45 см.
3. Разтопете черния шоколад и маслото на водна баня.
4. Сложете всички останали необходими продукти без млечния шоколад и лешниците в купата на електрически миксер. След това добавете шоколадово-масления крем и смесете до гладкост.
5. Изсипете в тавичката за печене и поръсете с натрошения млечен шоколад и лешниците.
6. Печете в средата на фурната за 22 мин. Трябва да се получи хрупкава корична отгоре, а отвътре да остане кремообразно.
7. Оставете да се охлади напълно в тавичката.
8. Нарежете на квадрати и поднесете поръсени с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ