Шоколадов сладкиш с кафе без печене
Шоколадов пай от орехи с крем от яйца и масло.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. смлени на едро в чопър орехови ядки
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 60 г тъмен шоколад
- 2 с.л. ликьор (с вкус на кафе)
- щипка сол
- 220 + 60 г масло (общо 280 г)
- 1,5 ч.ч. захар
- 2 ч.л. инстантно кафе
- 1 ч.л. ликьор
- 90 г тъмен шоколад
- 1 ч.л. ванилия
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
1. Смлените орехи смесете с кафявата захар във фомичка за торти с махащо се дъно. Добавете 60 г шоколад, настърган или нарязан на ситно. Залейте с 2 с.л. от ликьора и 60 г разтопено масло, поръсете щипка сол и от тази смес оформете дъното на блата на сладкиша директно във формата. Приберете в хладилник.
2. Пригответе миксера на средна скорост за дълга работа. В купа сложете маслото, размекнато на стайна температура и засипете със захарта. Разбърквайте 5 минути докато се получи гладък крем.
3. През това време сложете останалия шоколад да се разтопи на водна баня. После го дръпнете от топлината и оставете леко да се охлади.
4. Добавете ликьора, ванилията и инстантното кафе към масления крем и бъркайте една минута.
5. Налейте шоколада и разбъвайте още 2 минути.
6. Вкарайте едно яйце и разбивайте 5 минути, после второ и още пет минути и така докато в сместа влязат и четирите яйца, а тя заприлича на неустоим шоколадов крем.
7. Излейте крема върху основата и приберете в хладилника за поне час да се стегне. Ето разкошен пай без брашно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ