Шоколадов лава кейк в микровълнова фурна
Шоколадово суфле на микровълнова - бърз шоколадов сладкиш в микровълнова фурна.
Необходими продукти:
- 2 с.л. брашно
- 1 с.л. какао на прах
- 1/3 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 1 и 1/2 с.л. пудра захар
- 50 мл мляко
- 1 с.л. олио
- 50 г шоколад
- топка сладолед и листенца мента за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. В купичка смесете сухите съставки и разбъркайте. Залейте с мокрите и бъркайте докато се получи хомогенна смес с гъстотата на кексово тесто (малко по-плътна от тесто за палачинки). Ако е прекалено гъсто - добавете още мляко, ако стане рядко - вкарайте брашно и какао.
2. Намажете с мазнина чаша за чай, подходяща за микровълнова фурна. Изсипете половината от тестото в нея.
3. Шоколада нарежете с нож на парченца. Можете да използвате и шоколадови капки. Изсипете 2/3 от тях (на око) върху тестото в чашата и залейте с останалото тесто. Отгоре поръсете останалия шоколад.
4. Печете за 1:30 минути на силна степен. Изчакайте да се охлади 3 минути след изваждане.
5. Гарнирайте със сладолед и листенце мента по желание и хапвайте. Трудно ще се извади от чашата, за да се насладите и на вида на сладкиша, но можете да опитате да отделите с нож от стените на съда и да прехвърлите в чиния.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ