Шоколадово суфле с яйца и масло
Апетитни домашни шоколадови сладки.
Необходими продукти:
- 170 г шоколад, едро нарязан
- 175 г масло, нарязано
- 3 яйца
- 3 жълтъка
- Около 7 с.л. пудра захар
- 6 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
1. Маслото и шоколадът се разтапят на водна баня, като се разбърква непрекъснато до получаването на лъскава и гладка смес. Сваля се от огъня и се оставя да се охлади.
2. Намазват се подходящи формички с масло (например декоративни силиконови форми за печене) и се замразяват за 5 минути. Изваждат се от фризера и отново се мажат с масло замразяват за още 5 минути. След това се поръсват леко с брашно и се оставят в хладилника до момента на печене. По този начин суфлето няма да залепне за формичката.
3. Яйцата и жълтъците се разбиват до побеляване със захарта.
4. Добавя се охладената смес с шоколада и се разбърква добре.
5. Пресейте брашното в течното тесто и разбъркайте, докато сместа поеме цялото количество.
6. Разпределете сместа равномерно в приготвените съдове и оставете за поне 2 часа (или през нощта) в хладилника.
7. Преди да изпечете, извадете от хладилника и оставете на стайна температура за поне 1 час. Загрейте фурната до 200°C и печете в продължение на 8 минути. Извадете от фурната и охладете за 5 минути, след което извадете от формичките в чиния за сервиране. Поръсете с пудра захар и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ