Шоколадово-орехови кексчета
Яйчен десерт с шоколад.
Необходими продукти:
(A)
- 350 г масло, размекнато
- 120 г пудра захар
- 1 ч.л. ванилия на прах
(Б)
- 10 жълтъка
(В)
- 240 г обикновено брашно, пресято
- 2 ч.л. бакпулвер
(Г)
- 120 г шоколадов ориз или шоколадови пръчици
- 200 г едро нарязани орехи
(Д)
- 10 белтъка
- 120 г пудра захар
(Е)
- 80 г разполовени или нарязани на четвъртини орехи за украса
Начин на приготвяне:
1. Пригответе 22,9 см форма за торта (или формички за мъфини).
2. Загрейте предварително фурната на 180ºC.
3. Разбийте всички продукти от (A) на лека и кремообразна смес.
4. Прибавете бавно продуктите от (Б).
5. Постепенно прибавете тези от (В) и разбъркайте до еднородна смес.
6. Прибавете продукти (Г).
7. В друга купа, разбийте на сняг продуктите от (Д) на висока скорост.
8. Прибавете към първата купа, докато се получи гладко течно тесто.
9. Изсипете тестото и покрийте с продуктите за украса от (Е).
10. Печете 45 мин. или до готовност. Проверете с клечка за зъби или шиш.
11. Извадете веднага от съда за печене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ