Регистрация

Швейцарска супа с шапка от тесто



Швейцарска супа с шапка от тесто
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1633

Супа под коричка с бяло вино, телешки бульон, праз лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.02.2017

Правим супа, подобна на сос велуте. Телешките кокали се варят дълго, докато овкусят хубаво водата за бульона. После запържваме брашно в масло, доливаме бульон и бяло вино и прибавяме праз лук и моркови. След като зеленчуците се сготвят застройваме супата със смес от сметана и жълтъци, която внимателно темперираме, преди да влезе в горещия бульон. Накрая правим уникален завършек на ястието с пакет бутертесто. Изсипваме супата в купички, изрязваме от тестото кръгове, малко по-големи от отвора на купичките и запечатваме отгоре с тестената кора. Запичаме за 10-тина минути и имаме най-красивата супа на света, сгушена под хлебче.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта