Швейцарска супа с шапка от тесто
Супа под коричка с бяло вино, телешки бульон, праз лук и моркови.
Бон Апети
Излъчен на 08.02.2017
Правим супа, подобна на сос велуте. Телешките кокали се варят дълго, докато овкусят хубаво водата за бульона. После запържваме брашно в масло, доливаме бульон и бяло вино и прибавяме праз лук и моркови. След като зеленчуците се сготвят застройваме супата със смес от сметана и жълтъци, която внимателно темперираме, преди да влезе в горещия бульон. Накрая правим уникален завършек на ястието с пакет бутертесто. Изсипваме супата в купички, изрязваме от тестото кръгове, малко по-големи от отвора на купичките и запечатваме отгоре с тестената кора. Запичаме за 10-тина минути и имаме най-красивата супа на света, сгушена под хлебче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ