Регистрация

Чушки с кайма в доматено-лучен сос

Чушки с кайма в доматено-лучен сос
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1190

Пълнени чушки с месо в сос от домати, смлени чушки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • 900 г домати
  • 300 г сладки червени чушки
  • 300 г лук

За чушките:

  • 850 г кайма
  • 150 г лук
  • 20 г пресен магданоз
  • 150 г ориз
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1,5 кг сладки червени чушки

За готвенето:

  • вода
  • 2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. смлян сладък пипер
  • 1 дафинов лист
  • заквасена сметана и магданоз за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Цепнете дупетата на доматите за соса на кръст и сложете в купа. Залейте с вряла вода.

2. Чушките и лука за соса почистете и нарежете на парчета. След това се върнете при доматите, махнете ципата и също нарежете на парчета.

3. Прехвърлете чушките, доматите и лука в блендер или чопър (може да мелите на два-три пъти, защото количеството е голямо) и смелете на пюре. Заделете настрана.

4. Смесете каймата с добре измития ориз, наситнения магданоз и лук и овкусете със сол и пипер. Почистете чушките от дръжките и семките и напълнете с получената смес. Подредете в тенджера като застъпвате хубаво, за да не изплува плънката по време на готвенето.

5. Залейте със зеленчуковия сос и долейте вода така че да покрие продуктите догоре. След това поръсете 2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. черен пипер, захарта, сладкия пипер и добавете дафиновия лист. Внимателно разбъркайте.

6. Включете котлона, кипнете, намалете огъня на слаб и варете 1 час под капак.

7. Поднесте с част от соса на варенето и по желание добавете лъжичка заквасена сметана и хляб към порцията.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта