Чудесен чипс от брашно
По-здравословен от обикновения чипс, защото се пече.
Необходими продукти:
- ½ ч. л. суха активна мая
- ½ ч. л. захар
- 2 ч. ч. брашно
- 1 ½ ч. л. бакпулвер
- ½ ч. л. сол
- 2/3 ч. ч. топла вода
Начин на приготвяне:
Благодарение на маята се получава по-пухкаво и не толкова лепкаво тесто, което лесно се разточва. Чипса ще се получи и без мая и захар, но с маята става по-добре.
1. Смесете всички съставки добре и разточете тестото за 1-2 минути. Оставете да почине, покрито, за 15-20 минути.
2. Разделете тестото на две и всяка половина – на 6 равни части.
3. Разточете всяка на кръгъл лист с дебелина 2-3 мм. (много тънък!).
4. Нагрейте тенджерка от лят чугун с дълга дръжка на средно висока степен за 2 минути, след което намалете котлона на слабо. Запечете всеки диск за 1-2 минутки от всяка страна. Съхранявайте в кутия с капак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ