Чорба от леща със застройка
Лесно | Порции 4-5
| Видяна: 5546
Варена леща със сос от яйце и кисело мляко.
Бон Апети
Излъчен на 05.10.2015
Застроената чорба е традиция в родната кухня, но не и когато говорим за супа от леща. В това отношение днешната рецепта разчупва традициите, а пред очите ни се готви застроена супа от леща - в сварените зърна се добавя яйчен сос с кисело мляко и букет от източни подправки. Така за финал получаваме една богата на съставки и лишена от месо супа, която пленява със своята нестандартност.
Най-важните съставки
вода, зелени маслини, канела, кимион, кисело мляко, куркума, леща, лук, маслини, олио, питка, питки за дюнер, риган, сол, сол и пипер, червен пипер, черен пипер, чесън, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ