Чипс от печени сладки картофи
Печени батати с подправки.
Необходими продукти:
- 2-3 батата
- вода
- 2 с.л. царевично брашно
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. черен пипер на прах
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 с.л. кафява захар
- сол и пармезан (кашкавал) на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на дълги лентички с дебелината на показалец. Накиснете в студена вода за 1 час.
2. Отцедете от водата, увийте в хавлиена кърпа и подсушете. Прехвърлете в купа.
3. Сипете отгоре царевичното брашно и разбъркайте с ръце докато се абсорбира от картофите.
4. Полейте със зехтин и разбъркайте, следва черен пипер, разбъркване, червен пипер, разбъркване, чесън на прах, бъркане, кафява захар и финално бъркане.
5. Подредете картофите в тава, застлана с хартия за печене, като се постараете да не се допират.
6. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 25 минути. Опитайте, и ако са готови, извадете.
7. Докато са още топли поръсете с рендосан пармезан или кашкавал и по желание посолете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ