Чийзкейк с домашна извара и плодове
Шведска домашна извара с яйца, смесена с ягоди и ликьор.
Бон Апети
Излъчен на 22.05.2017
Свикнали сме за чийзкейк да приемаме десерт, подобен на торта с тънък бисквитен блат, дебел пласт от маскарпоне и сметана и коричка от пресни или желирани плодове. Е, оказва се, че на някои места по света правят сладкиша далеч по-различно. Ето една нестандартна рецепта за чийзкейк в чашка, направен от сметанова извара и мариновани в алкохол плодове.
За начало мялко и течна животинска сметана се загряват до точката на кипене. След това се пресичат със заквасена сметана, разбита с яйца. Получава се гъста маслена извара, която се овкусява със захар и се прецежда през тензух за една нощ. Ягодите за сладкиша се нарязват на кубчета и се заливат с портокалов ликьор, след което им трябват два часа, за да се превърнат във вкусни мариновани ягоди. На финала сладкишът се сглабя в чаши като просто се редуват ягоди и извара, които накрая можете да украсите с листенце прясна мента.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ