Черешката на тортата - сезон 8, епизод 31, част 3
Оценките на Камен Алипиев в Черешката на тортата.
Черешката на тортата - епизод 31, сезон 8
Излъчен на 11.07.2017
Трета част
Готви спортният репортер Камен Алипиев
В първата част се сблъскахме със спортния живот на коментатора Камен Алипиев, като се запознахме с негова по-деликатна страна - начинът по който домакина на днешната вечеря слуша своя треньор в кухнята - съпругата Боряна. Видяхме как Камен с упорство и непохватност готви под зоркия поглед на бойната си половинка и изпълнява поставената задача от Шеф Манчев - "Любими ястия от детството". Разбрахме за прабабата на спортния журналист и се разходихме в семейната история.
Във втората част пък научихме откъде идва прякора на Камен Алипиев - Кедъра и си обяснихме чрез самопризнания цялата непохватност на журналиста. Научихме също за неговите отговорности като баща, най-силните изненади в живота му и трепетите, които са променили съдбата му. Освен това си похапнахме жилаво и вкусно и си пийнахме винце на добре. Обаче идва ред и на финала на вечерта, който се появява веднага след изненадата и десерта - а именно оценяването. Гледайте колко точки ще събере послушният домакин благодарение на вярната си половинка. А ето и какви ястия оценява компанията:
1. Био зелена салата от накъсани пресни листенца със слънчогледови семки, синьо сирене, пармезан и дресинг.
2. Салата от червено цвекло с ким, чесън, лимонов сок и олио. Тази рецепта изпълнява задачата за седмицата, защото Кедъра споделя, че това е ястие за Бъдни вечер, което прабаба му е готвила. Повече от романтичния разказ, гледайте в епизода.
3. Дъска от сирена с идея да потръгне виното най-сетне.
4. Студено предястие от прясна паста със заливка от заквасена сметана, цедено кисело мляко и песто.
5. Първо основно - телешки шницели от шол, оваляни в брашно, яйца и подправки, запържени в олио и сервирани със сладко от боровинки.
6. Картофена салата за гарнитура.
7. Второ основно от свинско бонфиле със сос от нар и провансалски подправки.
8. Десертен крем с основа от бишкоти, напоени в ром и заляти с разбити заедно цедено кисело мляко, заквасена сметана и пюрирани пресни ягоди. Листеце мента и сме готови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ