Черешката на тортата - сезон 8, епизод 31, част 2
Защо казват на Камен Алипиев - Кедъра.
Черешката на тортата - епизод 31, сезон 8
Излъчен на 11.07.2017
Втора част
Готви спортният коментатор Камен Алипиев - Кедъра
В първата част на предаването видяхме, че спортният журналист Камен Алипиев не е добър кулинар, но умее да слуша и изпълнява заръките на благоверната си съпруга Боряна, която се оказа истински борец тежка категория в кухнята. Явно след 25-годишен брак двойката се е стиковала в уменията си да постига всичко, което може и не може, защото на кухненския терен излязаха ястия, достойни за Световно.
Сега е време да посрещнем гостите и да си поговорим с тях за нещата от живота. Това се оказва много лесно в компанията, която искрено не крие кое е вкусно и кое - недопечено. Не си спестява да попита за важните и пикантни истории от живота, семейството, детството, не си поплюва да рови в дълбини за човешките истини. В тази част ще разберете защо викат на Камен Алепиев - Кедъра и какво е искреното му мение за бащинството и отглеждането на дъщера. Още лични истории - гледайте във видеото. А ето и с какво нагости словоохотливата си компания припряният домакин.
1. Био зелена салата от накъсани пресни листенца със слънчогледови семки, синьо сирене, пармезан и дресинг.
2. Салата от червено цвекло с ким, чесън, лимонов сок и олио. Тази рецепта изпълнява задачата за седмицата, защото Кедъра споделя, че това е ястие за Бъдни вечер, което прабаба му е готвила. Повече от романтичния разказ, гледайте в тази част.
3. Дъска от сирена с идея да потръгне виното най-сетне.
4. Студено предястие от прясна паста със заливка от заквасена сметана, цедено кисело мляко и песто.
5. Първо основно - телешки шницели от шол, оваляни в брашно, яйца и подправки, запържени в олио и сервирани със сладко от боровинки.
6. Картофена салата за гарнитура.
7. Второ основно от свинско бонфиле със сос от нар и провансалски подправки.
8. Десертен крем с основа от бишкоти, напоени в ром и заляти с разбити заедно цедено кисело мляко, заквасена сметана и пюрирани пресни ягоди. Листеце мента и сме готови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ