Черешката на тортата - сезон 7, епизод 9, част 2
Ники Кънчев играе Стани богат с гостите у дома си.
Черешката на тортата - епизод 9, сезон 7
Излъчен на 02.02.2017 от 20:00 часа
Готви Ники Кънчев
Втора част
Тази седмица в голямото готвене и още по-голямото ядене се забъркват момчето, което удари шестицата с шестата по красота – Стефан Манов, познат като Тачо на Жени Калканджиева; момичето, което с глас си спечели слава – Деси Слава; съпругата на журналиста Димитър Цонев – Мариана Цонева; тялото на попфолка – дългокраката и дългокоса Лияна и единственият участник в Big Brother, който никога не е предлаган за изгонване – Ники Кънчев. А и тази седмица, разбира се, всичко ще ври и кипи под погледа на най-врелия и кипелия – Шеф Иван Манчев.
Трапезата в дома на Ники Кънчев вече очаква гостите. Тя очарова с прекрасен стил на декориране и издава стремежа на домакина към съвършенство. Още със сядането по столовете Ники споделя, че изключително много му липсва предаването Стани богат, затова днешната вечеря ще протече като в играта. Първоначално водещият смята да поднесе катък с цедено кисело мляко. Но към него върви и въпрос за традицията на приготвяне на кътъка. А ето го и питането: "Традиционният катък в България се приготвя от най-гъстото овче мляко, което се дои в края на лятото. То се досгъстява чрез варене, подсолява се, но не се заквасва. След това катъкът се запечатва в стомна и се съхранява: а) под седлото на коня б) в купа сено в) в каца с лимонов сок г) потопен в кладенец."
Верният отговор ще видите във видеото, където ви очакват и още въпроси, както и много вкусотии, някои от които Ники Кънчев готви директно пред очите на гостите си. А ето и какво е менюто на вечерта.
1. Домашни солети за потапяне в разядки.
2. Разядка в стил катък с печени чушки, сирене, цедено кисело мляко и майонеза.
3. Млечна разядка с праз лук.
4. Богата салата с основа от сотирани тиквички, моркови и чушки, среда от спанак и още пресни листа, обогатени с кедрови ядки и прошуто. А отгоре - ядлива червена роза.
5. Мариновано в оризово вино мирин и оризова ракия саке филе от сьомга, което после се залива с подобие на сос терияки от карамелизирана захар и соев сос. Рибата се поднася с гарнитура от артишок.
6. Шоколадово-сметанов мус с уиски, направен с помощта на дъщеричката на Ники Кънчев. И отгоре - физалис.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ