Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 6, част 2



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 6, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1997

Неделяна Христова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 6, сезон 13

Излъчен на 04.06.2019

Втора част

Готви Неделяна Христова

В началото на предаването домакинята даде заявка за ниски очаквания, след като обясни, че почти никога не е готвила и рядко влиза в кухня. Но след това монетата се обърна и направата на вечерята потръгна. Неделяна направи предястие от пълнени тиквички, като дори предвиди веганска порция за 100 кила. Сега следва висш пилотаж в кухнята - месене на питка по рецепта на баба.

Сливенската погача на баба Неди доказва, че младата Неделяна има талант. Питката бухва и изглежда страхотно. А след майсторкото завиване и повторното втасване, се намазва с разбито яйце, поръсва се със сусам и влиза във фурната с обещания да се превърне в страхотен домашен хляб. Докато се пече, е време за следващатата част от менюто.

Като второ предястие домакинята забърква разядка от печен патладжан с крема сирене, орехи, магданоз и чесън. Вече дори шеф Манчев не вярва, че певицата няма кулинарен опит. Готвенето продължава с направата на картофено пюре, което спазва всички правила - мачка се на ръка и се бърка с тел, за да няма бучки. Предвидена е и порция за 100 кила без мляко и масло.

За основно ще има лаврак, като рибата се овкусява и полягва върху канапе от девисил и чесън. Остава салатата от свежи листа с ягоди, кедрови ядки, печено козе сирене и балсамова редукция. За десерт Неделяна е приготвила от предната вечер тирамису с украса от ягоди, прясна мента и какао. Гостите могат да идват, защото трапезата вече се реди.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 3 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта