Черешката на тортата - сезон 12, епизод 34, част 2
Композиторът Явор Русинов готви в Черешката на тортата.
Черешката на тортата - епизод 34, сезон 12
Излъчен на 15.02.2019
Втора част
Готви Явор Русинов
В началото Явор сготви един десерт за отскок - чийзкейк с блат от задушена тиква с канела и топинг от крем сирене, заквасена сметана, яйчено-ванилов крем и кленов сироп. Сега усърдието в кухнята продължава с истински шедьоври, съобразени с вкуса на всеки.
Основното ще е телешко Уелингтън, направено малко по-нестандартно. Домакинът си е поръчал специална кайма от вкусната месодайна порода телета black angus. За да я замеси, нарязва микс от зеленчуци - червен лук, целина, моркови, чесън, грах и кисели краставички. Смесва всичко това с каймата и подправките. Разточва бутер тесто, пълни с месната компонента и завива на руло. Прави разрези на горната кора, намазва с яйце и слага да се пече. За Ива Дойчинова, която не яде месо, телешшкото се замества с обезкостено рибно филе и се прави рибен Уелингтън.
Следват две разядки. Първата е от патладжани с кисео мляко, майонеза и чесън. За Ива се прави порция без чесън. Втората - домашни пукани люти чушлета с чесън, копър и балсамов оцет. Сега се вади тежката артилерия - домашна пастърма, направена от Явор и съпругата му. Тя се поднася към плато със сирена, плодове и зеленчуци. Трапезата е готова, домакинът е облечен и чака гостите си на последната за седмицата вечеря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ