Черешката на тортата - епизод 54, сезон 1
Трудно | Порции 5
| Видяна: 5371
Марта Вачкова тъкми пилешки киш по български.
Епизод 54 - Сезон 1
Дължина: 48:45
Излъчено на: 2011-08-18 20:00
Тази седмица Черешката на тортата прави кулинарно околосветско пътешествие като тръгва от Азия, минава през шведския кралски двор и накрая се завръша на село. Подслон и топла храна осигуряват българската Опра Уинфри - Марта Вачкова, политологът Евгени Дайнов, певицата, която разчита на талант и на инат - Поли Генова, певицата, която залага на талант и на бюст - Джина Стоева и писателят Денди.
Тази вечер сме на село, по-точни село Бойковец, сред кози и магарета, на гости при незалязващата водеща и усмивка - Марта Вачкова. Тя ще сложи типично български гоздби на масата, но преди това всеки ще трябва да си заработи дажбата - кой с косене, кой с доене, кой с прибиране на сеното.
Селското меню от Бойковец включва:
- Салата с домати, чесън и домашни подправки.
- Студена домашна ракийка към салатата.
- Лютика от зелени печени чушки.
- Хапки от сирене рокфор с масло и ядки.
- Тиквички на пара със сос бешамел и копър.
- Пилешки гърди с ориз, стафиди, пресен лук и подправки, натъпкани под хрупкави запечени кори.
Най-важните съставки
брашно, вода, домат, зелена чушка, зелени чушки, зехтин, кисело мляко, кори за баница, масло, мащерка, олио, ориз, оцет, пилешки гърди, пилешко месо, пилешко филе, пресен лук, ракия, синьо сирене, сол, сол и пипер, стафиди, тиквички, фъстъци, червен пипер, черен пипер, чесън, чубрица, чушки
Време за приготвяне: 3.30 ч.
Време за готвене: 4.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ