Черешката на тортата, сезон 8, епизод 23, част 3
Мария Статулова получава оценки за вечеря, сготвена и сервирана в дома на Йордан Радичков.
Черешката на тортата - епизод 23, сезон 8
Излъчен на 29.06.2017
Трета част
Готви актрисата Мария Статулова
В първата част видяхме как домакинята с обич и разбиране поддържа ункална терасна цветна градина, а в няе особено място заемат свежите подправки в саксии, които успяха достойно да се наместят и на трапезата. Разбрахме, че гостите идват в дома на Йордан Радичков, както и се убедихме, че Мария Статулова умее да готви изключително добре и е като робот в кухнята. Невярвайки на очите си погледнахме към повече от 10 салати и предястия, които домакинята пъргаво спретна, насладихме се как готви свинско и как върти десерти с френска нотка въпреки задачата, дадена от Шеф Манчев - "Традиционна българска кухня:
Във втората част разбрахме какво изпитват гостите в дома - музей на великия български писател, както и научихме за нелепия начин, по който домакинята е станала веща и пъргава готвачка. Поговорихме си сладко, похапнахме още по-сладко, а сега идва време и за най-сладкото.
В третата част идват изненадите, които са лични, красиви, интелектуални и трогателни. А малко след тях домакинята получава и кошницата с точки. Колко са те и има ли недоволни в компанията - гледайте във видеото. Ето и какво сготви Мария Статулова в Черешката на тортата:
Множество предястия и салати, подправени с билки от саксията:
Репички с магданоз.
Маслини с магданоз и копър.
Смес от чушки с пресни подправки.
Домати и краставици със сирене.
Варен червен боб с червен лук и пресни билки.
Маруля с краставица.
Рендосани кореноплодни зеленчуци с магданоз.
Една гарнитура - кускус в доматен сос с чесън, босилек и лук.
Две основни със свинско:
Печена свинска плешка с ябълки, обтрита с горчица и подправки и залята с водка.
Свински джолан с чесън на фурна.
И десерт - Пияни круши в сос от червено вино и мед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ