Черешката на тортата, сезон 12, епизод 11, част 2
Адриана Гюзелева готви в Черешката на тортата.
Черешката на тортата, епизод 11, сезон 12
Излъчен на 15.01.2019
Втора част
Готви Адриана Гюзелева
Ади Гюзелева сподели за любовта си към италианската и френската кухня, а след това обеща вечеря, която да обединява ястия и от двете страни. Започна с десерт - френски кръмбъл с ябълки и круши. Сега продължава с част от елегантното си предястие като запича лилави и оранжеви моркови с пащърнак и подправки. Следва завиване на телешко в бекон и обещание за гарнитура от картофи. На финала на готвенето се спретват и два вида брускети - побългарени - с домашна лютеница и козе срене и поевропейчени - с камамбер и грозде във винена редукция. Ето и какво меню сглоби домакинята Ади.
1. Уелкъм брускети в два варианта - с козе сирене и лютеница и с камамбер и бяло грозде в червен винен сос.
2. Салата от печени кореноплодни зеленуци с пресни тиквички, бейби спанак, босилек и бурата.
3. Основно от увито телешко в бекон с гарнитура от печени пресни картофи по френски.
4. За десерт - кръмбъл с ядки, ябълки и круши.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ