Черешката на тортата, сезон 11, епизод 24, част 2
Музикантът Краси Тодоров готви сред природа.
Черешката на тортата с Красимир Тодоров
Излъчен на 29.06.2018
Втора част
В първата част разбрахме, че ще готвим и хапваме сред природа, запалихме кемпъра и стигнахме на поляна някъде след Самоков, а по път спряхме тук-там, за да си наловим прясна риба от живарник и да си наберем пресни зеленчуци от оранжерията. Домакинът под открито небе Краси приготви набързо гуакамоле, и табуле, но когато започна да прави брускетите, се сети, че е забравил да купи задължителната за тях риба тон. Затова сега възлюбената му пътува с пълна скорост към ливадата и носи заветните консерви.
Готвенето във втората част на предаването започва с направата на прословутите брускети, които и без това са по рецепта на жената на Краси, затова тя получава импровизираната чест да си ги направи. Той все пак е нарязал продуктите, а в сместа влизат освен консервите, още пресен лук, нарязана на ситни кубчета червена чушка, копър, кубчета моцарела, горчица, италианска чушкова паста със сирена и сок от лайм. Домакинът остава сам на бойното поле и продължава да се бори с вечерята.
Сам си почиства прясно наловената сьомгова пъстърва, поръсва я с подправки, покапва със зехтин, пълни с мащерка и запича на газово барбекю. За гарнитура сварява много кратко картофи, реже ги на кръгчета, овкусява със сол, пипер, пресен розмарин и масло и пече на грила. А за после чака и малко халуми, овкусено с мед и риган и увито пак във фолио, да се метне на скарата. За финал забърква смес от намачкани банани с разбити яйца и малко брашно и изпича в импровизираната кухня на кемпъра голямо количество бананови палачинки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ