Черешката на тортата, сезон 11, епизод 11, част 2
Ева Найденова готви в Черешката на тортата.
Черешката на тортата с Ева от Тоника
Излъчен на 12.06.2018
Втора част
След като в средата на зимата домакинята на днешната вечеря Ева не успя да намери бленуваната свежа маруля и се наложи да импровизира с продукти, влизаме в кунята, за да поготвим. Незабравимият глас на Тоника доказва, че старата школа е "пушка" и зад плота. Макар и в чужда кухня, макар и с непозната посуда, Ева готви храни, които предизвикват силен респект в шеф Манчев.
Шедьовърът започва с основното - префасонирана рецепта за телешко Уелингтън в свинско Уелингтън. Първо върху фолио се разпростират подравките - сухи и свежи. След това мръвката се отъркалва в сместа, докато по нея полепне колкото е възможно. Следва запечатване на висок градус, за да останат соковете в месото и после... Приготвяне на плънка от гъби, шалот и пилешки дробчета, разточване на бутер тесто. Върху тестото се слага плънката, после месото и се завива. Пече се на фурна.
Следват две предястия - бърза скандинавска разядка от заквасена сметана и пушена сьомга и пълнени домати със сметана, рикота, синьо и овче сирене, украсени с листенца пресен босилек. За салата се спретват листенца айсберг с рукола, чери домати, спанак и запечени на сух тиган ядки. За десерт вече има домашен чийзкейк, а следястието е плато сирена с плодове. С тази подготовка Ева очаква своите гости.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ