Домашни бонбони Рафаело с бадем
Кокосови бонбони с ядки.
Необходими продукти:
- 250 г кокосови стърготини (плюс още за овалване)
- 200 мл кондензирано мляко
- 100 г бадеми (или лешници)
Начин на приготвяне:
1. Изсипете кокосовите стърготини в купа и ги залейте с кондензираното мляко. Разбъркайте хубаво така, че да се получи гъста сладка каша. Приберете я в хладилник за поне час като покриете със стреч фолио, за да не хваща коричка.
2. След това разбъркайте отново. Подгответе си кокосови стърготини в чиния за овалване и ядките, които да прибирате в бонбоните. Работете близо до чешма, защото може да ви се наложи да оформяте с навлажнени ръце. Преди да започнете работата, си пригответе и бонбониера или съд, в който да редите рафаелките.
3. Гребвайте с ръка от сместа, пъхвайте лешник или бадем в средата и с въртеливи движения между дланите си оформяйте бонбони. Овалвайте в кокосовите стърготини и редете в поднос или бонбониера.
4. Съхранявайте в хладилник. А следващия път импровизирайте с ядките, добавете инстантно кафе в кондензираното мляко или овалвайте в шоколадови или шарени пръчици. Отпуснете въображението си, за да си създвате уникални домашни бонбони.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ