Чаудър със скариди и картофи
Млечна супа със скариди и кашкавал.
Необходими продукти:
- 450 г скариди
- 2 червени сладки чушки
- 350 г царевица от консерва
- 450 мл мляко
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук
- 350 г картофи
- 1 дафинов лист
- 1/2 ч.л. сух майоран
- 1/4 ч.л. индийско орехче на прах
- 150 г кашкавал
- 1,5 литра пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука. Чушките почистете от семките и нарежете на тънки полумесеци. Картофите обелете, измийте и нарежете на малки кубчета. Кашкавала - рендосайте, а скаридите - измийте и почистете, ако е необходимо.
2. В голяма тенджера сгорещете олиото, изсипете в него лука и гответе докато омекне, без да е започнал да променя цвета си.
3. Добавете чушките, запържете ги леко, а през това време отцедете царевицата от соса и добавете и нея. Гответе 2-3 минути при непрестанно разбъркване.
4. Налейте бульона, добавете картофите и дафиновия лист, похлупете с капак и оставете да се готви докато картофите се разварят и омекнат.
5. Добавете млякото, изчакайте да кипне и изсипете в ястието подправките, скаридите и рендосания кашкавал. Оставете да поври 3-5 мнути и махнете от огъня.
6. Сервирайте с резени лимон или лъжичка заквасена сметана. Можете да поръсите с пресен копър за повече цвят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ