Регистрация

Чап чой - азиатско свинско с много зеленчуци

Чап чой - азиатско свинско с много зеленчуци
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3884

Свинско с моркови, чушки и карфиол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/4 ч.ч. свинско, сварено и нарязано на малки парчета
  • 1/2 зелка, нарязана
  • 1 морков, нарязан на жулиени
  • 1 червена сладка чушка, нарязана на жулиени
  • 1/2 ч.ч. карфиол
  • 1/4 ч.ч. снежен грах
  • 1 стрък целина, нарязана диагонално
  • 1 малка глава лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 1/2 ч.ч. бульон от скариди или вода
  • 1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в 2 с.л. вода
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • малко сусамово олио
  • сол и пипер на вкус
  • По желание може да прибавите и други зеленчуци - гъби, броколи, зеле напа и бейби царевица, а също и месо - скариди или обезкостени пилешки бутчета без кожата

Начин на приготвяне:

1. Намажете уока с малко обикновено олио и започнете да сотирате чесъна и лука.

2. Прибавете свинското и сотирайте около минута, като разбърквате. След това прибавете карфиола и и запържете за известно време, като бъркате.

3. Когато карфиолът е полу-готов, прибавете зелето и овкусете със сол, пипер, соев сос и захар. След няколко секунди сипете бульона и оставете зелето да се задуши до готовност.

4. Сгъстете соса с малко царевично нишесте, разтворено с вода. След това прибавете и останалите зеленчуци, като ги разбъркате леко, докато цветът им стане ярък. Преди да изключите котлона, прибавете и малко сусамово олио за допълнителен аромат. Поднесете със задушен ориз или яйчени спагети.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта