Регистрация

Чаен кекс с плодово сладко

Чаен кекс с плодово сладко
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 870

Кекс с конфитюр или кекс с мармалад, който да прави компания на чаша кафе или чай за закуска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. от любимия домашен мармалад или конфитюр
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сода бикарбонат + 1 с.л. оцет за погасяването ѝ
  • 2 ч.ч. брашно
  • растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Чукнете яйцето в купа, добавете захарта и миксер бийте докато захарта се разтвори.

2. Сипете млякото и продължете с разбиването до хомогенна смес.

3. Пресейте отгоре брашното, бийте докато се абсорбира и залейте със содата, която предварително сте изсипали в купичка и сте заляли с оцета.

4. Прибавете избрания от вас мармалад, конфитюр или сладко с все плодовете в него и разбийте финално.

5. Намазнете дъното и стените на тава с приблизителни размери 40х25 с олио. Изсипете тестото вътре и заравнете с потръсквания.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 50 минути. В последните 10 минути от печенето наблюдавайте горната кора без да отваряте фурната. Ако стане прекалено тъмна, извадете. Ако ли не, проверете готовността на сладкиша с клечка за зъби след изваждане от печката.

7. Поднесете с чаша чай и по желание поръска от пудра захар или топка сладолед за акомпанимент.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта