Цветче от манго
Украса от манго за ордьоври, десерти, предястия и следястия.
Добре аранжираното плато радва очите и определено изглежда по-апетитно от безразборно разхвърляната храна. Но понякога постигането на естетична визия е трудно. Тогава на помощ идват карвинг идеите за украса. Превръщането на плодове и зеленчуци в красиви формички, ги прави идеални за декорация. Ето една идея как да направите цветче от манго. Можете да го сервирате като самостоятелен ордьовър или като декорация на предястия, следястия и десерти. Изискано и лесно за направа, цветчето не изисква карвинг умения и специални ножове за ирязване на сложни форми.
Двете надлъжни страници на плода се отрязват почти до костилката. След това се обелват, допират се една до друга като се маха крайчеца на дупенцата, а после се правят напречни прорези, но не напълно. Гледайте видеото и ще се ориентирате идално как се оформя украса от манго. Нарязаният вече плод се разстила и се навива на спирала, от която се получава цветчето. После само ви остава да проявите внимание, докато го местите от дъската за рязане на желаното от вас място.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ